Δημήτρης Κουφοντίνας: Δεύτερη φορά εκτός φυλακής με 48ωρη άδεια

- 11:12 π.μ.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (09.02.2018), πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για τη δεύτερη 48ωρη άδεια που εξασφάλισε.

Θα πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό στις 09:00 το πρωί της Κυριακής.

Ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη δράση της 17 Νοέμβρη βγήκε από τη φυλακή χαμογελαστός. Οι πρώτοι που είδε ήταν η σύζυγός του και ο γιος του. Υπήρχαν και λίγα άτομα που τον περίμεναν για να τον υποδεχτούν. Τον χειροκρότησαν, τον καλημέρισαν και μετά ο Κουφοντίνας μπήκε στο λευκό Starlet για να φύγει για Βαρνάβα.   


Αν και ο Ρουβίκωνας είχε απευθύνει κάλεσμα για την υποδοχή του Κουφοντίνα, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.   


Δείτε τη στιγμή της εξόδου του

Από νωρίς στον Κορυδαλλό

Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Έκτωρας Κουφοντίνας βρέθηκαν από τους πρώτους στις φυλακές Κορυδαλλού. Ήθελαν να είναι εκεί όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα περνούσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες την πόρτα της φυλακής.
Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, ο άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 από τις δολοφορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, εξασφάλισε νέα διήμερη άδεια. Θα βγει σήμερα το πρωί και θα επιστρέψει στη φυλακή το πρωί της Κυριακής.
Η σύζυγος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Αγγελική Σωτηροπούλου
Ο Έκτωρας Κουφοντίνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017. 

«Μαθήματα» από την Ιωάννα Κούρτοβικ

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε… μαθήματα στους δημοσιογράφους και εξέφρασε την ελπίδα να… καταλάβουν ότι οι άδειες στον Κουφοντίνα «είναι στο πλαίσιο μιας κανονικότητας».

«Κανονικότητα σημαίνει ένας κανόνας που τον ρυθμίζει ο νόμος. Εύχομαι στο μέλλον ότι θα το αντιληφθείτε ως μια κανονικότητα και δεν θα έχουμε την χαρά να σας βλέπουμε και έτσι θα είστε κι εσείς καλύτερα», τόνισε.

Ζήτησε επίσης από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους να μην τον δικάζουν και μην τον καταδικάσουν ξανά, ούτε να του αυξάνουν την ποινή. «Όσα ισόβια και αν του βάλετε, μια ζωή έχει ο άνθρωπος», είπε.

Στο ερώτημα πως νιώθει ο ίδιος η κα Κούρτοβικ είπε ότι νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από την φυλακή. «Κάθε κρατούμενος όταν ασκεί το δικαίωμά του να βγαίνει από την φυλακή, ακόμα και αν λογοδοτεί για αντικοινωνικά εγκλήματα είναι σεβαστός».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της στις οικογένειες των θυμάτων. «Ο νόμος δεν προβλέπει οι οικογένειες των θυμάτων, μιας ενέργειας, μια πράξης, έχουν λόγο για τη συνέχεια της κράτησης. Αυτό το αποφασίζουν άλλοι θεσμοί, είναι κι αυτό μια κανονικότητα, να τη σεβαστούμε».

Δείτε τι είπε

Οι όροι για να βγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στον Κουφοντίνα επιβλήθηκαν οι όροι για διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα. Κατά τη διήμερη άδεια του δεν πρέπει να απομακρυνθεί απο τον δήμο τέως Βαρνάβα και υποχρεούνται να παρουσιάζεται δυο φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής.

Με την πάροδο του χρόνου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εφόσον τηρεί τους όρους, θα αρχίσει να λαμβάνει άδειες με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.  

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή!

Η νέα άδεια που παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενόχλησε, ξανά, τις ΗΠΑ. Η διήμερη αποφυλάκιση του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη ήταν το πρώτο θέμα στην ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε ήδη την ενόχλησή του για τη διήμερη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του mignatiou.com, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε στον Αμερικανό πρέσβη πως ότι δεν έχει σχέση με το θέμα και δεν δύναται να επηρεάσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Πηγή: newsit
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->