Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στιγμές που μπορεί να πέσει ένα αεροπλάνο

- 7:26 μ.μ.
Φοβάστε τα αεροπλάνα; Νιώθετε άγχος και πανικό μόνο στη σκέψη ότι θα βρεθείτε στον αέρα ή σκέφτεστε ακόμα και να ακυρώσετε ένα ταξίδι για να μην πετάξετε;

Ο φόβος για το αεροπλάνο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, παρ′ όλο που εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν το φόβο τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, τότε να θυμάστε πως σύμφωνα με μια ανάλυση που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η εταιρεία Boeing τα αεροπλάνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν όχι κατά τη διάρκεια της πτήσης αλλά κατά την προσγείωση ή απογείωση τους.

Η εταιρεία εστίασε σε πτήσεις από ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2007 μέχρι το 2016 και βρήκε πως το 48% των θανατηφόρων ατυχημάτων έλαβαν χώρα στη τελική κάθοδο και τη προσγείωση, ενώ τη δεύτερη θέση από άποψη επικινδυνότητας κερδίζει η απογείωση και η άνοδος. Στο σημείο αυτό έχει καταγραφεί το 13% των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ο Ben Sherwood, εξάλλου, συγγραφέας του “The Survivors Club” εξηγεί πως περίπου το 80% των ατυχημάτων λαμβάνουν χώρα τα πρώτα τρία ή τα τελευταία οχτώ λεπτά πριν την προσγείωση. 

Το news.com.au -στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Boeing- παραθέτει και μερικές οδηγίες-συμβουλές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε όσο θα βρίσκεστε σε μια πτήση.

Ρίξτε μια ματιά και πάρτε τα μέτρα σας.

-Αποφύγετε τις φτηνές πτήσεις

-Ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες των αεροσυνοδών πριν την απογείωση

-Πάρτε ένα χάπι για να κοιμηθείτε ήρεμα αν χρειαστεί

-Φορέστε τη ζώνη σας

-Μη φοράτε ακουστικά κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->