Πώς δύο φοιτήτριες στην Κρήτη παραλίγο να κατηγορηθούν για κατασκοπεία

- 10:52 π.μ.
Περιπέτεια έζησαν δύο νεαρές φοιτήτριες στα Χανιά που παραλίγο να βρεθούν κατηγορούμενες για κατασκοπεία, ύστερα από εργασία που έκαναν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φοιτήτριες το απόγευμα της Πέμπτης (08/03) βρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για τοπογραφική αποτύπωση σε παρακείμενο οικοδομικό τετράγωνο, έχοντας μαζί τους τα χαρακτηριστικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες εργασίες.

Ο φρουρός της πύλης, όταν είδε τις δύο φοιτήτριες υποπτεύθηκε ότι φωτογραφίζουν τον χώρο του στρατοπέδου και ζήτησε το λόγο από τις νεαρές κοπέλες.

Παρά τις εξηγήσεις τους, ότι η παρουσία τους εκεί δεν σχετίζεται με το στρατόπεδο, αλλά για την εκπόνηση εργασίας στα πλαίσια των σπουδών τους, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Εκεί διαπιστώθηκε, μετά από εξακρίβωση των στοιχείων τους, ότι οι ισχυρισμοί των κοριτσιών ήταν αληθείς και ότι το όλο συμβάν προκλήθηκε από μια παρεξήγηση ενώ οι δύο κοπέλες αφέθηκαν αμέσως ελεύθερες.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη φωτογραφιών από στρατόπεδο απαγορεύεται δια νόμου και η παράβασή του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε δίωξη για κατασκοπεία.
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->