250.000 Γερμανοί ζήτησαν να μην θανατωθεί σκύλος που κατασπάραξε τα αφεντικά του

- 12:59 π.μ.
Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση των αρχών του Ανόβερο να θανατώσουν έναν σκυλί το οποίο κατασπάραξε τους ιδιοκτήτες του.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν την περασμένη Τρίτη οι πυροσβέστες μπήκαν σε ένα διαμέρισμα και βρήκαν νεκρούς από αιμορραγία μια 52χρονη και τον 27χρονο γιο τους μετά από επίθεση του σκύλου τους ενός staffordshire terrier που άκουγε στο όνομα Τσίκο.

Ακολούθησε μια καμπάνια με τίτλο Let Chico Live την οποία υπέγραψαν 250.000 άνθρωποι.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του δήμου παραδέχθηκε ότι υπήρξε ολιγωρία των αρχών οι οποίες δεν απομάκρυναν έγκαιρα τον σκύλο από τους ιδιοκτήτες του καθώς υπήρχε γνωμάτευση στην οποία αναφερότανν ότι είχε εκπαιδευθεί για μάχη.

Αυτό που αναζητούν πλέον οι αρχές είναι το ποιος θα πληρώσει τα χρήματα προκειμένου ο Τσίκο να τοποθετηθεί σε μια ασφαλή εγκατάσταση για σκυλιά με προβλήματα συμπεριφοράς.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Τσίκο είχε αγοραστεί πριν από οχτώ χρόνια από την 52χρονη μετά την αποφυλάκιση του πρώην συντρόφου της ο οποίος της είχε επιτεθεί με μαχαίρι το 2005.

Όπως είχε πει στους γείτονες της, προμηθεύτηκε το σκυλί επειδή φοβόταν για τη ζωή της και των τεσσάρων παιδιών της.

Το 2011 ένας κοινωνικός λειτουργός έπεισε τον γιο της 52χρονης να πάει το σκυλί σε εκπαιδευτή γιατί ο Τσίκο είχε «μόνιμη επιθετικότητα». Στην έκθεσή του έγραφε, μάλιστα, ότι ήταν πεπεισμένος ότι «ο σκύλος είχε εκπαιδευτεί να είναι μια πολεμική μηχανή.

Κρατικός κτηνίατρος τότε είχε ζητήσει να εξετάσει το σκυλί προκειμένου να δει αν θα έπρεπε να συνεχίσει να ζει με την οικογένεια. Η οικογένεια όμως δεν παρουσίασε ποτέ το ζώο χωρίς να υπάρξει αντίδραση των αρχών, που αδιαφόρησαν, επίσης, στα συχνά παράπονα των γειτόνων για τα συνεχή γαυγίσματα του σκύλου.

Πηγή: protothema
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->