Γιατί οι θέσεις στα αεροπλάνα είναι συνήθως μπλε

- 10:22 μ.μ.
Όλα είναι θέμα ψυχολογίας... Δείτε τους λόγους για τους οποίους οι θέσεις στα αεροπλάνα έχουν τις περισσότερες φορές μπλε χρώμα.

Άλλοι λένε ότι είναι ένα τυχαίο χρώμα και άλλοι ότι μας θυμίζει τον ουρανό… Τελικά, όμως ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις μπλε θέσεις αεροπλάνου; Το βίντεο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι θέσεις στα αεροπλάνα έχουν τις περισσότερες φορές μπλε χρώμα.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, το μπλε είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι όλες οι αποχρώσεις του μπλε μειώνουν τον ρυθμό της καρδιάς και προσφέρουν το αίσθημα της γαλήνης. Το χρώμα αυτό δίνει την αίσθηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας και για αυτόν τον λόγο, είναι το ιδανικό χρώμα για τις θέσεις του αεροπλάνου.

Ένας ακόμη λόγος που οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν το μπλε χρώμα εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς. Στο μπλε δεν είναι τόσο εμφανή σημάδια και λεκέδες όσο σε άλλα χρώματα. Έτσι, τα καθίσματα διαρκούν περισσότερο.

Αξίζει μάλιστα στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες, τη δεκαετία του ’70 και του ’80 είχαν κόκκινα αντί μπλε καθίσματα. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η επιθετικότητα ανάμεσα στους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: BRIGHT SIDE
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->