Γιώργος Μπαλταδώρος: Το Μορφοβούνι υποδέχεται τον ήρωά του – Το μεσημέρι η κηδεία του Σμηναγού

- 11:35 π.μ.
Για τελευταία φορά ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας για να ταφεί στο χωριό που μεγάλωσε. Οδύνη για την απώλεια του ήρωα Σμηναγού που κατέπεσε με το Mirage 2000 -5 βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η πτώση του Mirage 2000 – 5 πάγωσε όλη τη χώρα. Ο χαμός του ήρωα Σμηναγού συγκίνησε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Σήμερα ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, εκεί όπου μεγάλωσε. Θα επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε για τελευταία φορά.

Στο χωριό που δεν εγκατέλειψε ποτέ, που πάντα επέστρεφε, για να δει τους συγγενείς του και να μοιραστεί μαζί τους χαρούμενες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Μπαλταδώρου.

Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Η τελευταία «πτήση» και το στερνό αντίο

Η σορός του πιλότου θα μεταφερθεί με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία θα οδηγηθεί με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου όπου από τις 10.30 π.μ. θα τεθεί σε προσκύνημα.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 2 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία. 

Οι σημαίες στο Μορφοβούνι κυματίζουν μεσίστιες. Αγήματα και πλήθος κόσμου είναι ήδη στην εκκλησία περιμένοντας τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου.

Το Μαυροβούνι είναι έτοιμο να τον υποδεχτεί. Δείτε φωτογραφίεςΜε πληροφορίες και φωτογραφίες από karditsalive
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->