Πόλεμος Συρία: Δείτε τους στόχους που θα χτυπηθούν - Οι δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας

- 11:35 π.μ.
Τη στιγμή που η παγκόσμια ειρήνη μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ, οι πολεμικές στρατιές των Μεγάλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται περιμετρικά της Συρίας, συμμετέχοντας σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επίδειξης πυγμής, υπεροχής αλλά και εντυπώσεων.

Διαβάστε αναλυτικά και σε αριθμούς τα οπλοστάσια των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας καθώς και τις δυνάμεις του Σύρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ

Ξεκινώντας με τις ΗΠΑ, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει συστοιχίες πυραύλων (θαλάσσης - αέρος) Tomahawk, καθένας από τους οποίους:
  • Έχει 1.000 λίβρες (περίπου 454 κιλά) ισχυρής εκρητικής ύλης
  • Μήκος: 6 μέτρα
  • Μήκος πτέρυγας: 9 μέτρα
  • Βεληνεκές: 1.000 μίλια (περίπου 1.609 χλμ.)
  • Κοστίζει: 1 εκατ. στερλίνες

Η Δύναμη Κρούσης των ΗΠΑ συμπληρώνεται από:
  • Το αεροπλανοφόρο USS Truman (Με συνολικό προσωπικό 5.680 άτομα και 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα τελευταίας γενιάς)
  • Τρία πολεμικά πλοία (Destroyers): USS Normandy, USS Jason Dunham, USS The Sullivans
  • Πέντε πολεμικά σκάφη: USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman,, USS Farragut, USS Donald Cook

grafima2
Οι δυνάμεις της Ρωσίας

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν διαθέτουν αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους - αέρος S-400 εντός του συριακού εδάφους, τα οποία συνιστούν μια εν δυνάμει απειλή για  μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, όπως είναι, για παράδειγμα τα αμερικανικά F-35.

Οι Ρώσοι έχουν σε πλήρη ετοιμότητα τα πολεμικά αεροσκάφη Σουχόι: Su-24, Su-25 και Su-35, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στην αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας.

Ταυτόχρονα, διαθέτουν και τα κατασκοπευτικά / καταδιωκτικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς Su-57 (στη φωτό πιο κάτω), τα οποία είναι ικανά να αναχαιτίσουν τις εναέριες δυνάμεις των αντιπάλων τους.

Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα προ ημερών ρωσικές στρατιωτικές πηγές, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουλάχιστον δύο Su-57 έχουν μετασταθμεύσει στη Συρία.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες και γραφήματα από τις στρατιωτικές δυνάμεις:Πηγή: newsbomb
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->