Έπιασαν Έλληνες ευρωβουλευτές να κλέβουν από τη μισθοδοσία των Βρυξελλών

- 6:24 μ.μ.
Στα δίχτυα των αδιάφθορων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μπει Έλληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι ελέγχονται για το ενδεχόμενο να έχουν αρπάξει χρήματα από μισθοδοσίες των Βρυξελλών.

Ερευνα για απάτες από Έλληνες ευρωβουλευτές διενεργεί η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.

Οι ευρωβουλευτές προσλαμβάνουν συνεργάτες με μισθό που φτάνει μέχρι και τα 7.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία ωστόσο «επιστρέφονται» κατά ένα μεγάλο ποσοστό και μαύρα στους ίδιους τους ευρωβουλευτές…

Η έρευνα άρχισε από μία περίπτωση και όπως λέγεται επεκτάθηκε και σε άλλους οι οποίοι φέρονται να έχουν διορίσει ως συνεργάτες ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 έπειτα από καταγγελία την οποία έκανε συνεργάτης Έλληνα Ευρωβουλευτή πως ο πολιτικός της κρατούσε (παρανόμως όπως η ίδια ισχυρίστηκε), χρήματα από το μισθό της.

Ενώ λοιπόν η επιστημονική συνεργάτις του ευρωβουλευτή εμφανίζεται στο συμβόλαιό της να αμείβεται παραδείγματος χάρη με 7.000 ευρώ μηνιαίως, η πραγματική αμοιβή της είναι 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Συνεπώς, λείπουν 4.000 ευρώ, την πορεία των οποίων προς κάποια τσέπη ή αλλότριο σκοπό προσπαθεί να εντοπίσει η OLAF, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ιδιαιτέρως αυστηρή ως και αδέκαστη.

Ο ευρωβουλευτής φέρεται να επιχείρησε στο πλαίσιο της έρευνας να βρεθεί ένας τρόπος προκειμένου να «καλυφθεί το κενό», ωστόσο η OLAF απάντησε αρνητικά και συνεχίζει την έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα παραδοθεί στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με συνεργάτες τους. Γι’ αυτούς δεν έχει παρέμβει ακόμη η OLAF, το πράγμα βρίσκεται στο πλαίσιο των οικονομικών υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Olaf διερευνά ήδη και σαρώνει τα επιτελεία των Ευρωβουλευτών προκειμένου να διαπιστώσει αν τα μόνιμα επιτελεία τους εργάζονται κανονικά στα γραφεία τους, ή απλώς είναι μαϊμου, με αποτέλεσμα οι Ευρωβουλευτές να βάζουν στην τσέπη τους τις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας, έχουν ζητηθεί πλήρη στοιχεία, ενώ πραγματοποιούνται και έρευνες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να εντοπιστούν ανταλλαγές e-mails.

Εμφανίζουν «μαϊμού» συνεργάτες και βάζουν στην τσέπη τους μισθούς

Οι πληροφορίες οι οποίες έρχονται από τις Βρυξέλλες υποδεικνύουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 2 έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν πως απασχολούν συνεργάτες, ωστόσο στην πραγματικότητα είτε οι εν λόγωσυνεργάτες να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες.

Το ζήτημα έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το που θα καταλήξει η εν λόγω έρευνα.
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->