Σοκαριστικό βίντεο: Πιστός αυτοκτονεί στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας

- 2:32 μ.μ.
Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων χιλιάδων προσκυνητών, στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας, ένας άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του. Σε σοκαριστικό βίντεο διάρκειας μόλις 9 δευτερολέπτων, φαίνεται ένας άνδρας πηδά από τον τρίτο όροφο και πέφτει στο κενό του εσωτερικού του κτιρίου που στεγάζει την ιερή περιοχή της Καάμπα.

Ο τραγικός αυτόχειρας αυτοκτόνησε μόνο λίγα μέτρα μακριά από την Καάμπα μέσα στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας, το ιερότερο σημείο του Ισλάμ, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο στο δάπεδο, όπου προσεύχονταν χιλιάδες προσκυνητές.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη αργά την Παρασκευή και καταγράφηκε σε βίντεο από άλλους πιστούς στο εσωτερικό του θρησκευτικού κτιριακού συγκροτήματος, κατά την διάρκεια της προσευχής Tawaf.

Τι είναι το Tawaf

Το Tawaf είναι ένα από τα ισλαμικά τελετουργικά του προσκυνήματος. Κατά τη διάρκεια του Χατζ και της Umrah, οι μουσουλμάνοι πρέπει να περπατούν επτά φορές, προς την αντίθετη φορά των δεικτών του ρολογιού. Οι πιστοί παρατάσσονται σε κύκλους και κινούνται ομοιόμορφα και αργά, ενώ προσεύχονται προς τον Θεό.

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας, ο οποίος εξέπνευσε αμέσως μετά την σφοδρή πρόσκρουση στο έδαφος, ήταν ένας 26χρονος Γάλλος πολίτης που ασπάστηκε το Ισλάμ, το οποίο θεωρεί, πάντως, την αυτοκτονία ως μεγάλη αμαρτία.

Οι αρχές διερευνούν το κίνητρο του αυτόχειρα και εάν υπήρξαν παραβιάσεις ασφαλείας.

Σχετικά πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2017, ένας άνθρωπος προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στο κτιριακό συγκρότημα. Ωστόσο την τελευταία στιγμή εμποδίστηκε να ανάψει την βενζίνη με την οποία είχε περιλουστεί.

Πηγή: Dailysabah.com
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->