Έβρος: Οι σκληρές εικόνες στον κανάλι που πάγωσαν τους ψαράδες – Κοίταξαν και κράτησαν την αναπνοή τους (photos & videos)

- 10:38 π.μ.
Οι ψαράδες έφτασαν σε κανάλι στο Δέλτα του Έβρου και έπεσαν πάνω σε αυτές τις εικόνες. Άγνωστοι είχαν σκοτώσει πέντε άγρια άλογα...

Πέντε νεκρά άγρια άλογα εντοπίστηκαν την περασμένη Τρίτη (30-10-2018) να επιπλέουν σε απόσταση μικρή το ένα από το άλλο, σε κανάλι στο Δέλτα του Έβρου. Συγκεκριμένα ένα αρσενικό, δύο θηλυκά και δύο πουλαράκια, βρέθηκαν νεκρά να επιπλέουν στο κανάλι της περιοχής του αντλιοστασίου στο Δέλτα του Έβρου από ψαράδες που διαμένουν στις καλύβες.

Εκείνοι ειδοποίησαν αμέσως τον αντιδήμαρχο Φερών Νικόλαο Γκότση, το δασαρχείο, την κτηνιατρική υπηρεσία και τον φορέα διαχείρισης, προκειμένου να καταγραφεί το αποτρόπαιο συμβάν. Επί τόπου έσπευσαν ο εκπρόσωπος της κτηνιατρικής Γιώργος Αρχοντάκης, του δασαρχείου Άκης Σεργάκης, του ΤΟΕΒ Σάκης Μπιριντζής και χειριστής τσάπας. Ψαράδες με μπλάβες τους μετέφεραν στο σημείο όπου βρισκόταν σε τυμπανιαία κατάσταση τα άλλοτε περήφανα ζώα.

Πυροβόλησαν και σκότωσαν 5 άλογα


Ανθρώπινος παράγοντας, πνιγμός ή νόσος, τέθηκε ως ερώτημα για το τι οδήγησε στον θάνατο τα άλογα. Η απάντηση δόθηκε με την ανάσυρσή τους που έγινε κατόπιν επιχείρησης για να απομακρυνθούν από το νερό και να ταφούν. Όπως διαπιστώθηκε τα άλογα είχαν πυροβοληθεί. Με ενδιαφέρον των ανθρώπων της περιοχής τα άλογα μεταφέρθηκαν στην όχθη όπου και έγινε η ταφή τους.

Η ευαισθησία των ανθρώπων που ζουν στον προικισμένο από την φύση, χώρο του βιότοπου, ήταν εμφανής, όπως και η συγκίνησή τους στο αποτρόπαιο θέαμα των νεκρών αλόγων. Τα νεκρά ζώα σύρθηκαν με σχοινιά από τις βάρκες στις όχθες για να περισυλλέγουν και να ταφούν προκειμένου να αποφευχθεί η αποσύνθεσή τους.

Όπως αποδείχθηκε τα δύο ενήλικα ζώα ήταν πυροβολημένα στον λαιμό, τα άλλα ήταν τραυματισμένα και δεν θα ήταν δυνατή η ψηλάφησή τους, ενώ δόθηκε έμφαση στην προσεκτική απομάκρυνση τους για να μην επιβαρυνθεί από την σήψη τους το κανάλι όπου ψαρεύουν οι αλιείς εσωτερικών υδάτων.

Σκληρές εικόνες στον Έβρο με νεκρά άλογαΟ προβληματισμός πάντως είναι έντονος για την εγκληματική αυτή ενέργεια και αν αποτελεί ίσως την πρόθεση κάποιων να απομακρυνθούν τα ζώα που ζουν ελεύθερα εκεί χρόνια τώρα, αναπαράγονται, διαβιούν με πολύ δύσκολες συνθήκες σε αγέλες και απολαμβάνουν τον φυσικό χώρο σε απόλυτη εναρμόνιση με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί και να μην επαναληφθεί.

Πηγή: xronos.gr
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->