Γιγαντιαίων διαστάσεων άσκηση με ονομασία «Μπλε Πατρίδα» ετοιμάζει η Τουρκία

- 1:41 μ.μ.
Μια αεροναυτική άσκηση «γιγαντιαίων διαστάσεων» ετοιμάζει η Τουρκία από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται για την «Μπλε Πατρίδα» (όπως αποκαλείται η άσκηση), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μια έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι ένα μήνυμα προς την Αθήνα, καθώς συμπεριλαμβάνει περιοχές που διεκδικούν Ελλάδα και Κύπρος.

Στην άσκηση αυτή θα συμμετάσχουν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Τουρκικού Στρατού και -βάσει πάντα του δημοσιεύματος- κατά τη διάρκεια της «Μπλε Πατρίδας» θα διεξαχθούν σενάρια που θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής, δηλαδή αποκλεισμού πρόσβασης σε περιοχές του «εχθρικού ναυτικού». Επίσης, θα γίνει και εκτεταμένη χρήση εγχώριων οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η άσκηση θα διεξαχθεί κυρίως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στην τουρκική υφαλοκρηπίδα... συμπεριλαμβανομένων των περιοχών όπου υπάρχει διαφωνία με την Ελλάδα και την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» -όπως αποκαλεί η Yeni Safak την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το δημοσίευμα που αναμεταδίδει το news.gr, προσθέτει καταλήγοντας πως η άσκηση αποτελεί επίσης μια επίδειξη-μήνυμα ενάντια και στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Πάντως, μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει δεσμεύσει συγκεκριμένες περιοχές...

Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της δημιουργίας κλίματος, ανάρτησε σήμερα στο Twitter βίντεο από άσκηση με ναυτικά πυρά σε βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση, η άσκηση διεξήχθη σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα. Σε αυτήν συμμετείχαν φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι.

Πηγή: newsbeast
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->