Μια απίστευτη ξύλινη κατοικία πάνω στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας!

- 1:16 μ.μ.
Χτισμένο στην ταράτσα ενός πενταόροφου κτιρίου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, βρίσκεται το Skyscape Rooftop House, μια μοναδική ξύλινη κατοικία που σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία WARchitect.

Η ταράτσα της πολυκατοικίας είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποθήκευση δεξαμενών νερού, αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χώρο, τον οποίο ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί και να χτίσει μια μικρή κατοικία για προσωπική χρήση. Δεδομένου του ασυνήθιστου σκηνικού, η αυλή της κατοικίας είναι κατασκευασμένη από βότσαλα και τσιμέντο, ενώ διαθέτει ξύλινα καταστρώματα και περιβάλλεται από δέντρα.

Για να αποφευχθεί η δημιουργία έντονων αντιθέσεων μεταξύ της κατοικίας και των διαμερίσματων που υπάρχουν από κάτω, η αρχιτεκτονική ομάδα σχεδίασε το project έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να τo δει από το δρόμο. Η ιδέα ήταν η κατοικία να μην γίνεται ένα με το κτίριο, αλλά να μοιάζει σαν ένα κιβώτιο που αναδύθηκε από το πουθενά.

Όσον αφορά τη λειτουργία, ο ιδιοκτήτης ήθελε το σπίτι να είναι αρκετά απλό. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, οι αρχιτέκτονες σκέφτηκαν ότι θα ήταν ενδιαφέρον να κάνουν την κατοικία να φαίνεται πιο “γυμνή” από το συνηθισμένο. Έτσι δημιούργησαν μια μινιμαλιστική κατοικία με καθαρές γραμμές, όπου ξύλινες σανίδες Balau καλύπτουν σχεδόν ολόκληρους τους εσωτερικούς χώρους δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ μια τεράστια τζαμαρία από το δάπεδο μέχρι την οροφή προσφέρει πανοραμική θέα στην συνοικία Lat Phrao.

Η κατοικία των 150 τετραγωνικών μέτρων είναι χωρισμένη σε έξι δωμάτια, όπου στο μπροστινό μέρος υπάρχει η τραπεζαρία, το καθιστικό και ένα υπνοδωμάτιο, ενώ το πίσω τμήμα αποτελείται από το μπάνιο, μια μικρή αυλή στο κέντρο και μια κουζίνα.






Πηγή: perpetual
Advertisement
 

Start typing and press Enter to search

-->